Pandemi koşulları nedeniyle Los Angeles, Union İstasyonu’nda gerçekleşen Oscar törenleri için evsizleri başka yere taşıdılar.

Oscar törenleri, son 18 yıldır 3.000 misafirin katıldığı Hollywood'daki Dolby Theatre'da düzenleniyordu.

Bu yıl salgın şartları nedeniyle düşük kapasiteli bir tören yapma kararı alan Oscar yönetimi, Union Tren İstasyonunu tercih etti. 90 binden fazla evsizin bulunduğu Los Angeles’ta, evsizlerin ana meskeni konumundaki Union İstasyonu’nda törenleri yapma kararı alınınca o evsizlerin görünmeyen bir yere nakledilmesine ihtiyaç duyuldu. Oscar törenleri nedeniyle evsizler istasyondan zorla çıkartıldı ve çevre bölgelere zorla gönderildi.

Evsizlerin zorla gönderildiğini kabul etmeyen Oscar yönetimi gerekli önlemleri aldığını söylese de görüntüler durumun aksi yönde olduğunu gösteriyor. Hatta istasyondan çıkartılan evsizlerden bazılarının bir Oscar işçisini gasp ettiği ifade ediliyor.

Kaynaklar bu haberi henüz doğrulamasa da görüntüler gerçekleri gözler önüne seriyor. Oscar ödülleri için Blade Runner ve Batman gibi filmlere ev sahipliği yapan istasyona 4 milyon dolara yakın bir masraf yapılırken evsizler sokaktaki “evlerinden” kovulup başka bir yere gitmeye zorlanıyor. Bir mekâna, bir tören için 4 milyon dolar harcanıp zaten evi olmayan adamların mesken edindikleri yerden kovuldukları bu hadise Batı adamının vicdansızlığını gözler önüne sererken meselenin insanların evsiz oluşu değil, bu vaziyetlerinin meydanda durmaması olduğunu gösteriyor.

Haber-Yorum: Abdülkerim Kiracı