Dün Afganistan’ın Başkenti Kabil’de üç ayrı bölgede patlama gerçekleşti. ABD güçlerinin güvenliğinden sorumlu olduğu bölgelerde gerçekleşen patlamaları DEAŞ üstlendi. Patlamada çok sayıda sivil insan ve Taliban mensupları şehit olurken 10’un üzerinde ABD askeri de öldü.

Patlama sonrasında basına açıklama yapan Joe Biden, şunları söyledi:

“Bu saldırıyı düzenleyenler ve ABD’nin kötülüğünü isteyenler şunu bilsin ki, affetmeyeceğiz, unutmayacağız.”

“Sizi avlayacağız ve bedel ödeteceğiz.”

“Çıkarlarımızı her türlü önlem ile savunacağız.”“Sevdiklerini kaybeden tüm Afgan aileler nedeniyle kalbimiz acıyor.”

“Saldırıda küçük çocuklar da öldü.”

“Hem dehşete düştük hem de kalbimiz kırıldı.”

“Askerlerimiz çekildikten sonra ülkeden çıkmayı dileyen her ABD’liyi bulacağız ve oradan çıkaracağız.” "Büyük askeri operasyonlar olmadan, nerede olurlarsa olsunlar bu saldırı emrini veren DEAŞ liderlerini ortadan kaldırmanın yolunu bulacağız.”

"Saldırıları DEAŞ'ın Horasan grubunun yaptığını düşünüyoruz. Saldırı emrini veren DEAŞ liderinin yerini biliyoruz. Askeri birliklerimize söyledik, gerekli olan her şeyi yapacağız. DEAŞ'ın peşinden gitmeyi planlıyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar."

"Taliban'dan talep ettiğimiz şeyler sağlandı ve sağlanmaya devam ediyor. Herkes kendi çıkarına bakıyor. Taliban'ın oradaki askeri durumu bizim için önemli. Çünkü bize sağladıklarından dolayı. Taliban ve DEAŞ arasında farklı bir durum söz konusu."