ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin borç limitinin yükseltilmesi meselesinde Cumhuriyetçilerin "umursamaz" bir tavır içinde olduğunu söyledi.

Biden, söz konusu meseleye dair Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, borç limitini yükseltmenin, eski borçların ödenmesiyle ilgili olduğunu, planlanan yeni harcamalarla ilgili olmadığını vurguladı.

Borç limitinin yükseltilmesi konusunda Cumhuriyetçilerin "umursamaz ve tehlikeli" bir tavır içinde olduğuna dikkati çeken Biden, borç limitinin yükseltilmemesi halinde doların rezerv para birimi statüsünün tehdit altına girebileceği konusunda uyardı.

Joe Biden, borç limitinin artırılmasının, genellikle iki partinin de desteğiyle yapıldığını ve öyle olması gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyetçilerden, Demokratların borç limitini askıya alma çabalarını engellemeyi bırakmasını isteyen Biden,"Bir meteor ekonomimize çarpmak üzere. Demokratlar onu durdurmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Cumhuriyetçiler sadece işimizi yapmamıza izin vermeliler." diye konuştu.

Biden, ABD'nin borcunun limitini aşmamasını garanti edip edemeyeceğine yönelik soru üzerine ise "Hayır, yapamam." yanıtını verdi.

AA