Haberde Biden eleştirilerek büyük sorunlar karşısında etkili mücadele etmemekle suçlandı.

Putin görüşmesi

Biden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Kasım 2020 seçimlerine Trump lehine müdahil olmaya çalışmakla suçlamış ve Putin için "Katil" demişti. Çıkar çatışmalarının yanı sıra Biden'ın Putin karşıtı bu suçlama ve söylemleri de ABD ve Rusya ilişkilerini germişti.

16 Haziran'da Biden ve Putin'in görüşecekleri açıklanmıştı. CNN aradaki gerginlikler ve rekabetler nedeniyle Biden'ın bu dönem yapacağı görüşmeler içerisinde en çok Putin ile yapacağı görüşmeye önem verdiğini belirtti. Bu görüşmenin ABD ve Rusya arasındaki sorunları çözmesi ise beklenmiyor.

"Hareketsiz ve etkisiz"

Biden ve hükümetini ABD'nin karşılaştığı büyük sorunlar ve meydan okumalar karşısında hareketsiz ve etkisiz kalmak, ön planlar hazırlamamak ve az çalışmakla suçlayan CNN, Biden döneminde Çin ile ilişkilerin ve rekabetin planının Biden yönetimince halen çizilemediği eleştirisinde de bulunuyor.

Federal bütçeye ilişkin oylamanın da senato ve kongredeki Cumhuriyetçi ve Demokratlar arasında rekabetlere takılıp merkezi hükümetin yine kapanabileceğine değinen CC bunun ABD'ye hem ekonomik hem de ABD'nin imajı açısından ağır zarar vereceğini belirtti

CNN, Biden yönetimini bu konuda da ön tedbirler almaya çalışmamakla eleştiriyor.