Bitcoin’e entegre olarak tüm dünyaya örnek olan El Salvador tarih yazmaya devam ediyor. Yatırımcıların panik yaparak kaçıştığı her düşüşte alım fırsatı gören El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele kripto varlıklarını arttırıyor.

El Salvador yine Bitcoin aldı

Her düşüş yaşandığında Bitcoin satın almaya koşan El Salvador başkanı Nayib Bukele kripto para camiasının da sevgisini kazandı. Elon Musk gibi ünlüleri manipülasyon ile suçlayan camia Bukele’yi adeta baş tacı yapmış durumda.

Gece geç saatlerde yaşanan şok düşüş pek çok yatırımcıyı kripto para piyasasından adeta soğuturken Nayib Bukele için fırsat zamanı oldu. Ünlü politikacı 48670$ ortalama seviyesinden 150 Bitcoin daha aldı. Dip fiyatı yakalayamadığını söyleyebiliriz.

Nayib Bukele’nin bu hamlesi karşılıksız kalmadı. Tron ağının kurucusu Justin Sun önce 100 adet Bitcoin satın alırken Bukele ısrar edince 50 Bitcoin daha aldı. Böylece iki isim toplamda o anki değerden 15 milyon dolar civarında Bitcoin almış oldu. Bitcoin fiyatı hali hazırda kritik destek olan 50 bin dolar üzerine çıkmanın mücadelesini veriyor.