53 yaşında hayatını kaybeden Moise en son, "Kasım 2020'den bu yana yürütülen bir kumpasın tespit edildiğini" ve olayla ilgili 20 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Geçici Başbakan Claude Joseph, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada kimliği belirsiz bir grup insanın gece saatlerinde Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin özel mülküne saldırdığını ve onu vurarak öldürdüğünü söyledi.

Jovenel Moise kimdir?

Jovenel Moïse, 26 Haziran 1968'de Trou du Nord, Nord-Est, Haiti'de doğdu. Temmuz 1974'te ailesi, ilk öğrenimine École Nationale Don Durélin'de devam ettiği Port-au-Prince'e taşındı.

1996 yılında sınıf arkadaşı Martine Marie Etienne Joseph ile evlendi.

Aynı yıl, başkenti terk ettiler ve kırsal alanları geliştirmek için Port-de-Paix'e yerleştiler.

Moïse siyasete girmeden önce ticari faaliyetlerde bulunmuş, eşi ile birlikte kurduğu JOMAR Auto Parts firması hariç ülkenin kuzey kesimlerinde muz plantasyonları oluşturmuştur.

2015 yılında dönemin Başkanı Michel Martelly, Moïse'i Martelly'nin kurduğu siyasi parti olan Haiti Tèt Kale Partisi'nin başkan adayı olarak belirledi.

Moïse, 15 Ekim 2015'te yapılan 2015 seçimlerinin ilk turunda oyların yüzde 32.8'ini alarak, ikinci sırayı alan Jude Célestin ile ikinci tura katılmaya hak kazandı. Ancak, Haiti Sentinel tarafından yürütülen bir çıkış anketi, Moïse'in oyların sadece yüzde 6'sını aldığını gösterdi ve birçok gözlemci sonuçları hileli olarak nitelendirdi.