İşgalci ABD’nin Başkanı Joe Biden, işgalci Yahudi devletinin Filistin'de sivilleri bombalayarak gerçekleştirdiği katliama övgüler dizdi. Biden "Halkını koruyor, sayısız hayat kurtardı" dedi.

Yahudi devleti katliamda onlarca Filistinliyi öldürdü.

Milyonlarca insanın katili olan işgalci ABD'nin Başkanı Biden, pazar gecesi yaptığı açıklamada, "İsrail'in güvenliğine desteğim uzun süreli ve sarsılmaz - saldırılara karşı kendini savunma hakkı da dahil" dedi.

Biden ayrıca, "Son günlerde İsrail, Filistin İslami Cihad adlı terörist grubun başlattığı ayrım gözetmeyen roket saldırılarına karşı halkını savundu ve ABD, yüzlerce roketi durduran ve sayısız hayat kurtaran İsrail'in Demir Kubbesine verdiğimiz destekten gurur duyuyor." diye ekledi.

Filistinli yetkililer, Cuma gününden bu yana Gazze'de altısı çocuk en az 41 kişinin Yahudi bombardımanında öldürüldüğünü, 265'ten fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Biden'sa, Gazze'den bildirilen sivil ölümlerini "trajedi" olarak nitelendirmekle yetinirken "zamanında ve kapsamlı bir soruşturma" gerektiğini söyledi.