Venezuela anayasasını yeniden yazma ve sağcı muhalefetin kontrolündeki Kongre'yi feshetme yetkilerine sahip olacak olan Kurucu Meclis için yapılan seçimleri ülkedeki muhalefet tanınmamış, ABD ve AB dahil bazı ülkeler yapılan seçim kınanmıştı.

Maduro "Bana neden yaptırım uyguluyorlar? Çünkü ben Kurucu Meclis için halkın özgürce oy kullanması amacıyla demokratik seçim çağrısı yaptım. Bay emperyalist Donald Trump tarafından yaptırım uygulanmasından gurur duydum. Beni yıldıramayacaklar. İmparatorluğun tehditleri ve yaptırımları beni bir an olsun yıldıramaz" dedi.

Maduro sözlerini "İmparator Trump'ın hakkımdaki kararları onun umutsuzluğunu ve nefretini gösterdi. Yabancı hükümetlerden gelen emirlere itaat etmem ve asla etmeyeceğim. Bana istediğiniz yaptırımı uygulayın ama Venezüella halkı özgür olmayı seçti ve ben özgür bir halkın bağımsız lideriyim" diye sürdürdü.

Maduro'yu 'diktatör' diye tanımlayan ABD Hazine Bakanlığı, vatandaşlarının ve ABD'li şirketlerin Maduro'yla ticari ilişki kurmasını yasaklamış ayrıca Maduro'nun ABD'deki mal varlıklarını dondurmuştu. Maduro'nun ABD'de mal varlığı olup olmadığı bilinmiyor.

ABD tarihinde hakkında doğrudan yaptırım kararı alınan 4. devlet başkanı olan Maduro oldu. Diğerleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe.