Türkiye'nin rejim ve YPG tarafından yapılan saldırılara karşılık vermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde askeri faaliyetlerin istikrarsızlığa neden olduğunu söyledi. Bu açıklamasıyla beslediği YPG'ye sahip çıkan ABD, tarafları gerilimi düşürme, ateşkes bölgelerini koruma ve çatışmalara siyasi çözüm bulma çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Washinton DC’de düzenlenen günlük basın brifinginde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son dönemde Suriyenin kuzeyine yönelik bombardımanlarına ilişkin bir soruya cevap verdi.

Gazetecilerin, yapılan operasyonların Türkiye'nin beklenen harekâta başladığını gösterip göstermediğini sorması üzerine Price, “Bunun daha geniş bir harekâtın başlangıcı olduğuna dair herhangi bir işaret görmüyoruz” cevabını verdi.

Bölgenin içinde bulunulan keşmekeşe sürüklenmesinin baş müsebbibi ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price pişkin pişkin “Ancak şunu söyleyebilirim; askeri faaliyetin bölgede yarattığı istikrarsızlaştırıcı etki konusunda derin endişelerimiz var” diye ekledi.

IŞİD bahanesine sarılıp istikrarsızlığın IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamaya yönelik çabalara zarar verdiğini iddia eden Sözcü Price, ABD'nin tüm sorunları çözümsüzlüğe iten tavrını görmezden gelerek “Tüm tarafları gerilimi düşürmeye, ateşkes bölgelerini korumaya, saygı göstermeye ve çatışmaya siyasi bir çözüm bulmak için çalışmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.