Michigan temsilcisi Demokrat siyasetçi, gözlemini pazartesi akşamı MSNBC'nin The Reid Out programında yapılan röportajda paylaştı.

Programın sunucusu Joy Reid'e konuşan Tlaib, "Bu gerçekten zor çünkü Filistinlilere yönelik bir tür empati duyan meslektaşlarımdan bazıları, İsrail'deki apartheid statükosunu sürdürmek isteyenler tarafından sindirilmeye ve zorbalığa uğramaya devam ettikleri için bunu sessizce fısıldayarak yapıyor" ifadelerini kullandı.

Tlaib, meslektaşlarının kimden ne tür bir sindirme veya zorbalığa maruz kaldığını belirtmedi.

Temsilciler Meclisi üyesi ayrıca, İsrail içinde Netanyahu hükümetine yönelik Biden yönetiminin yönelttiğinden daha fazla eleştiri olduğunu söyledi.

Tlaib, Minnesota temsilcisi Ilhan Omar ve Indiana temsilcisi André Carson'la beraber Başkan Joe Biden'dan İsrail'e sağlanan yıllık 3 milyar dolar (yaklaşık 25 milyar TL) değerindeki askeri yardımı yeniden değerlendirmesini talep eden ortak bir bildiriye imza atmıştı.

Hamas'ın roket saldırıları ve İsrail'in hava saldırıları devam ederken ve ölü sayısı artarken Biden yönetimi, ateşkes fikrini desteklediğini belirtti fakat açık bir ateşkes çağrısı yapmadı.

Pazartesi günü ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'le Hamas arasında acil ateşkes çağrısını içeren ortak bir açıklamayı engellemişti.

IndyTurk