İstanbul Taksim’de meydana gelen patlama dünyada yankı uyandırırken; yakalanan PKK'lının, emri Afrin’den aldığı ortaya çıktı.

Bu da akıllara YPG'ye desteğini esirgemeyen Amerika’yı getirdi. Barış Pınarı Harekatı sırasında Türkiye'den büyük bir darbe yiyen YPG, ölen kişilerin yerini doldurmak için ABD'den yardım alıyor.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde YPG'yi eğitmek için tüm imkanlarını seferber ediyor.

PKK/YPG destekçisi ABD’nin, “kadın erkek fark etmez bize savaşçı lazım” diyerek sadece kadınlardan oluşan askeri akademisinden çıkanlar da eylemlerde boy gösteriyor.

Dünkü saldırıyı gerçekleştiren teröristin, bu akademiden çıktığı belirtiliyor.

Bu arada ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Myles Caggins, terör örgütü YPG/PKK'nın kadın kolu YPJ'nin ABD destekli eğitimlerini sosyal medyadan PKK sloganıyla kutlamıştı.

Kürtçe ve İngilizce paylaşımında Caggins, "Aslan aslandır ha dişi ha erkek. Yeni savaşçılara tebrikler. Çok yaşayın.” ifadelerini kullanmıştı.

Aynı akademiden yetişti

PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından ABD'nin açtığı akademiden özel istihbarat elemanı olarak yetişen Suriyeli kadın terörist Ahlam Albashir de, Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti.