Senato ve Temsilciler Meclisi için ay sayımı devam ederken eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın zamanda 2024 seçimleri için adaylığını açıklayacağı bildirildi.

Trump'ın uzun süredir danışmanlığını yapan Jason Miller, cuma günü yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın önümüzdeki hafta 2024 yılında başkanlık için bir kez daha şansını deneyeceğini duyuracağını söyledi.

Trump, ara seçimlerden önce Ohio eyaletinde yaptığı son kampanya sırasında 2024 başkanlık seçimlerine ilişkin 15 Kasım'da Florida'da "büyük bir duyuru" yapacağını açıklamıştı.

Ancak ulusal basına yansıyan haberlere göre ara seçimde Cumhuriyetçilerin umduğu dalgayı yakalayamaması üzerine partiden ve ekibinden Trump‘a “büyük duyuruyu” ertelemesi için baskı yapıldığı belirtiliyor.

Miller, eski Beyaz Saray baş stratejisti Steve Bannon'ın popüler "War Room" podcastinde yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, salı günü başkanlığa aday olduğunu açıklayacak." ifadesini kullandı.

Trump'ın adaylığı, ilan etmesi halinde, 2020'de Joe Biden'a karşı kaybetmesi de dahil olmak üzere, başkanlık için üçüncü denemesi olacak.