ABD'de Cumhuriyetçi Partili Kongre üyeleri içinde eski başkan Donald Trump'ın azılı hasmı olan Liz Cheney, partisinin Wyoming eyaleti temsilciliği için yapılan ön seçimi kaybetti.

Cumhuriyetçiler, Wyoming eyaletinin Temsilciler Meclisi adaylığına Trump'ın desteklediği, siyasette daha yeni bir isim olan Harriet Hageman'ı seçti.

56 yaşındaki Liz Cheney, Cumhuriyetçi Parti'nin Kongre'de Trump'ın iktidarı bırakmamaya yönelik çabalarını soruşturan komisyona katılmaya gönüllü olan iki üyesinden biriydi.

Üç dönemdir Kongre üyeliğine seçilen Cheney, bir zamanlar Cumhuriyetçilerin yükselen yıldızı olarak görülüyordu. Taraftarlarının geçen yıl Ocak ayında seçimi kaybettiklerini kabul etmeyerek Kongre binasına saldırmalarından sonra Donald Trump için azil süreci başlatılmasını destekleyen 10 Cumhuriyetçi politikacının tümü, tamamen yok etmeye yönelik intikam kampanyalarına hedef oldular.

Şu ana kadar bunlardan dördü politikayı bıraktı ve şimdi de dördü daha Wyoming, Washington, Michigan ve South Carolina ön seçimlerinde, yerlerini Trump destekli adaylara bıraktılar. Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in de kızı olan Liz Cheney de bu dört isimdenTrumpçıların devirdiği sonuncu politikacı oldu.