Venezüella'da yıllık enflasyon yüzde 686,4 ile yüzde 3 bin oranının görüldüğü geçen yılın gerisinde kaldı. Ülkede enflasyon son 4 aydır tek haneli artış gösterdi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hiperenflasyonun artık geride kaldığını ifade etti.

Venezüella Merkez Bankası, yıllık enflasyon oranının 2021 yılında yüzde 686.4'e ulaştığını ve bunun enflasyonun yüzde 2 bin 959,8 olduğu bir önceki yıla oranla tüketici fiyatlarındaki büyümenin yavaşladığını gösterdiğini bildirdi.

Açıklamada, aralıkta aylık enflasyonun yüzde 7,6 arttığı ve eylül ayından bu yana enflasyon oranının tek hanede kaldığı belirtildi.

Fiyatlardaki yavaşlama, döviz kuru istikrarını korumak için kredilerin kısıtlanması ve bolivardaki harcamaların düşürülmesini de kapsayan hükümet önlemlerini takip ediyor.

Bu stratejinin sonucu olarak, devlet kurumları ve devlete ait petrol şirketi PDVSA, tedarikçilere artık dövizle nakit ödeme yapıyor.

Nicolas Maduro, ay başında devlet televizyonunda yayınlanan bir röportajda, ülkede dört yıldır devam eden hiperenflasyonun artık geride kaldığını söyledi.