ABD'de, Latin Amerika ülkelerinin de katıldığı bir zirve yapıldı. Üç ülkenin bu zirveye katılmasına izin verilmedi. Bunlar elbette Küba, Nikaragua ve ülkem Venezüella’ydı. Ne yazık ki, diğer tüm ülkeler toplantıyı destekledi ve boykot etmediler. Sadece Meksika'nın bu ülkelerin katılımına izin verilmemesine karşı bir tavrı oldu ve Meksika başkanı toplantıya katılmamak için direndi.

ABD her yerde büyük sorunlara sebep oluyor. Bundan önce ABD başkanı olan çılgın adam açıkça yozlaşmış biriydi ve iyi tarafta değildi. Ama şu anda başkan olan ise daha diplomatik. Sonuç olarak, aslında her ikisi de aynı. Sorun çıkarmaya devam ediyorlar. Çözüm nedir? Bence ABD'de bir devrim olacak. ABD halkı harika, çalışkan insanlar, tembel değiller. Özel bankacılığa ve rezerv para dolara dayanan sistemin ABD halkı tarafından inşa edilmediğini defalarca tekrarladım. Sistemi, parayı yöneten Protestan Bankaları ve Yahudi Bankaları idare ediyor.

ABD harika bir ülke ama maalesef durumu iyi değil. Her yerde soruna sebep oluyorlar; işgal etmeye ve manipüle etmeye devam ediyorlar. Amerikalıların özellikle manipüle etme konusunda çok başarılı olduklarını düşünüyorum. Örneğin Kürt halkını manipüle ettiler ve birçok hata yapmalarına sebep oldular. Abdullah Öcalan Kürt hareketlerinin tarihsel lideridir; bu yüzden Türkiye özgürlük konusundaki durumunu gözden geçirmelidir. Kürt milliyetçileri manipüle edildi.

Her neyse, ABD her yerde soruna sebep oluyor ve bu yüzden insanların saygılarını kaybediyor. Amerikalılar da Amerikan senatosuna saygı duymuyor. Çünkü onlar da hiçbir şeye saygı göstermiyor. Usame bin Ladin öldürüldü ama cesedi kayboldu. Vücudu nerede? Bu insanlık için bir suçtur. Yalanlar, yalanlar, yalanlar... Her seferinde yalanları tekrarlıyorlar. El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin bir inanandı. Annesi Suriyeli Alevi bir aileden geliyordu. Babası ise Sünni bir Suudi Arabistanlıydı. Usame'nin cesedi hakkında korkunç bir suç işlediler. Cesedi kaybettiler. Bununla da gösteriş yapıyorlar. Küba'nın bir bölümünde hâlâ yasadışı bir işgali sürdürüyorlar. Yasadışı bir hapishaneleri var. Birçok insanı yıllarca o hapishanede tutuyorlar. Onlara işkence ediyorlar, sonra gitmelerine izin veriyorlar.

Venezüella ve İran 20 yıllık bir petrol anlaşması imzaladı. Bu harika bir olay. İranlıların radikaller tarafından yönetilen bağımsız bir hükümeti var. Yahudi Siyonistler ve ABD emperyalistleri ile karşı karşıyalar: Küba ve Venezüella gibi... Her neyse, tarihsel ve aktüel olarak doğru taraftayız. Halkımız, ABD emperyalizmi yüzünden sefalet içinde bedel ödemek zorunda. ABD halkı bile acı çekiyor. Onlar dürüst ve çalışkan insanlardır. Şimdi ABD halkı arasında silahlanma sorunu var. İnsanların silah sahibi olmasına izin verilmeli, ancak bu silahlarla diğer insanları öldürüyorlar. Silah sahibi olma hakkı, kendilerini ve ulusu korumak üzeredir. ABD'de karmaşa devam ediyor. Ve bence sürecin sonu bir halk devrimi olacak. Emperyalistler yenilecek. Kimse neler olup bittiğini bilmiyor. Çünkü haberlerden duyduklarımız, mutlaka doğru değil. Türk yoldaşlarım Aylık Baran gibi dünyanın dört bir yanında somut gerçekleri yayınlamaya çalışan insanlar, Siyonizm'e, ABD ve İngiliz emperyalizmine ve NATO'ya karşı mücadele ediyorlar. Türkiye NATO üyesi olmasına rağmen NATO'nun ajanı değil. Bazı zamanlar NATO üyesi olmak Türkleri korumakta, bu bir gerçek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok çalışıyor. Umarım ülkeyi yönetmeye devam eder. Ama önümüzdeki seçimlerde ne olacağını bilmiyoruz. Çünkü Türkiye'deki ekonomik kriz bazı seçmenlerin düşüncesini değiştirebilir.

Umarım selamet müminler, fedailer ve mücahitler için olur; yozlaşmış insanlar ve hainler için değil.

***

Venezüella, vefat eden cumhurbaşkanımızdan bu yana darbe girişimlerinin yanında hükümetin hatalarından dolayı büyük sorunlarla uğraştı ve mevcut başkanla da bunlar devam etti. Bu sorunların nedeni iyi hükümet eksikliğidir. Saygı duyulması gereken bazı ilkeleri var. Her ne kadar öyle olsa da; realite diye bir şey var, aktüel tarihsel gerçekliğe uygun hareket etmek zorundasınız. Örnek olarak; Türkiye bunu Ukrayna ile Rusya arasında yapıyor. Politik olarak çok zekice hamleler yapıldı. Ruslar Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürüyor ve Türkiye Karadeniz'i kapattı. Bu Rusya'ya karşı atılmış bir adım değildi. NATO, Türkiye'nin kararı nedeniyle Karadeniz’e gemi gönderemiyor.

Türkiye bu tuzaktan çıkmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki seçimde tekrar seçilmesi gerekiyor. Muhalefet, asıl milliyetçiler içinde yer almalı. ve mevcut hükümetin yolsuzlukla mücadele politikalarına bağlı kalmalıdır. Sabırlı olmalıyız.

Ne olacağını biz bilmiyoruz. Ne olacağını ancak Allah bilir...

Lâilâhe illallah Muhammedün resûlullah!

Allahü Ekber!

11.06.2022