Çin, Tayvan’ı işgale kalkışacak mı? Tayvan ordusu bugün olası Çin bombardımanına karşı insanların ne yapması gerektiğini anlatan bir el kitabı yayınladı.

Tayvanlı askerler acil durum malzemelerinin nasıl stoklanacağı da dahil olmak üzere olası bir Çin işgaline nasıl hazırlanılacağı konusunda tavsiyelerde bulunan el kitaplarını sivillere dağıttı.

Çin, Tayvan’ı kendi toprağı olarak görüyor; özellikle Çin Komünist Partisi lideri Şi Çinping dönemiyle beraber gerilim giderek arttı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası “Çin de Tayvan’a girer mi?” sorunu ister istemez insanların aklına getirdi. Tayvan yönetimi ilk kez böyle bir el kitabı yayınladı.

Hayatta kalma kılavuzu, Tayvanlı sakinlere cep telefonu uygulamaları vasıtasıyla bomba sığınaklarını nerede bulacaklarını ve hava saldırısı sirenlerini ayırt etmek de dahil olmak üzere acil bir durumda ne yapacaklarını anlatıyor.

Tayvan geçen yıl yedek askerler için eğitim rejimini hızlandırdı ve jetler ve gemisavar füzeleri gibi askeri teçhizat alımlarını artırdı.