Çin’de ülkenin yüzde 25’i yeniden kapatıldı. Çinli yetkililer, artan Kovid-19 vakalarını gerekçe göstererek ülkenin dörtte birini kapattı. İnsanlar isyan ederek güvenlik güçleri ve tıbbî ekiplere saldırdı.

Çin pazar günü ülke genelinde 26 bin 824 yeni vaka bildirmişti. Ülkenin başkenti Pekin, hafta sonu üç ölümü kaydederken Pekin yerel hükümeti tarafından yapılan açıklamada, şehrin Haidian bölgesi yüz yüze derslerin iptal edildiği açıklandı.

Kısa süre önce Zengju kentinde uygulamaya alınan bir haftalık sokağa çıkma yasağı ile büyük üretim tesislerinin yer aldığı şehirde üretim bantları durdurulmuştu. Bu durumdan etkilenen dünyaca ünlü üretici Apple yeni çıkardığı Iphone 14 model telefonun üretim ve satışında büyük sıkıntılar ile karşılaştı.

Guanzhou da kapandı

Bir diğer kapanma haberi ise Guanzhou’dan geldi. Ülkenin en işlek havalimanlarından birine ev sahipliği yapan Guangzhou Baiyun bölgesinde beş günlük bir karantina kararı alındı. Baiyun 3,7 milyon kişiyi barındıran Guangzhou'nun en kalabalık bölgesi olarak biliniyor.