Rakamlara göre bu durum Yeni Delhi'yi bu ay Urals petrolünün en büyük alıcısı haline getirdi.

Hindistan birkaç aydır Rus petrolü ithalatını artırıyor. Enerji kargo takipçisi Vortexa'nın verilerine göre Ekim ayında Rusya, Suudi Arabistan ve Irak'ı geride bırakarak Hindistan'ın toplam ham petrol ithalatında %22'lik payla Güney Asya ülkesinin en büyük petrol tedarikçisi oldu.

Bu yıldan önce Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ural tipi petrolünün en büyük alıcılarıydı. Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle bu ihracatlar düştü ve Avrupa ülkeleri bu ayki sevkiyatların %25'inden daha azını oluşturdu. Sevkiyatların neredeyse tamamı Rus enerji firmalarının pay sahibi olduğu rafinerilere gitti.

Tüccarlar, Rus petrolü için önerilen fiyat sınırlamasının yürürlüğe gireceği Aralık ayında AB'ye Ural ihracatı hacminin daha da düşmesini bekliyor.

Kazakistan'ın transit hacmi dışında bu ay toplam 7,5 milyon ton Ural petrolü Rus limanlarından çıkış yaptı. Bu ihracatın yaklaşık %15'i, Ural petrolünün Akdeniz'deki en büyük alıcısı olmaya devam eden Türkiye'ye gitti. Verilere göre birkaç sevkiyat da Mısır'a doğru yola çıktı ve muhtemelen Asya'ya teslim edilmek üzere başka tankerlere yüklenecek.