Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Asım İftikhar Ahmed, ülkesinin Hindistan'ın Tripura eyaletinde "radikal Hindutva çetelerince" Müslümanlara ait cami, ev ve dükkanların tahrip edilmesini kınadığını bildirdi.

Sözcü Ahmed, yayımladığı açıklamada, geçen haftadan beri Tripura'da "bilinçsiz" saldırıların devam ettiğini söyleyerek, Hint devletinin ise Müslümanları korumakta başarısız olmasının yanı sıra yerel Müslüman organizasyonların umutsuz yardım çağrılarını da cevapsız bıraktığını belirtti.

Ahmed, bugünün Hindistan'ında azınlıklara ve onların yaşama şekillerine çok küçük yer olduğunu aktararak, ülkesinin Tripura eyaletinde radikal Hindutva çetelerince Müslümanlara ait cami, ev ve dükkanların tahrip edilmesini kınadığını bildirdi.

Uluslararası toplumu Hindistan'da yükselen İslamofobi eğilimini ve özellikle Müslümanlara yönelik saldırıları durdurma konusunda üzerine düşen rolü oynamaya davet eden Ahmed, dünyaya da Hindistan'daki Müslümanların güvenliğini sağlama ve ibadethanelerini koruma çağrısı yaptı.

Sivil Hakları Koruma Derneği (APCR) tarafından 27 Ekim'de yapılan açıklamada, Tripura'da en az 16 camiye "radikal Hindu çetelerce" zarar verildiği, Müslümanlara ait ev ve iş yerlerinin yakıldığı belirtilmişti.