Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, resmi bir ziyaret amacıyla bugün Başkent Tahran'a giderek mevkidaşı Abdullahiyan ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Verimli mutabakatlar sağlandı"

İranlı Bakan Abdullahiyan, New York, Duşanbe ve Tahran olmak üzere Mirzoyan ile 20 gün içinde 3 defa görüştülerini hatırlatarak, "İki ülke makamları stratejik düzeyde verimli mutabakatlar sağladı. Bugün Tahran'da iki ülke ilişkileriyle ilgili yeni yol haritası çizdik." ifadelerini kullandı.

Kamyonların İran ile Ermenistan arasında gidiş-gelişleri ve transit yolun canlandırılması için süratle hayata geçirilecek bazı projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Kafkasya bölgesinde kriz şartları sebebiyle bazı sıkıntıların yaşandığını belirten Abdullahiyan, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz bölgedeki krizlerin yabancıların müdahalesi olmadan çözülmesi gerektiği ortak inancına ulaşacağız. Siyonistlerin bu bölgenin bazı yerlerindeki varlığı ciddi endişe nedenidir. Şunu yüksek sesle ilan ediyorum: Bazı yabancıların yaptığı müdahalelerin İran ile komşuları ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin kopmasına neden olmasına izin vermeyeceğiz."