Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, devlet iradesine karşı koymaması halinde Pakistan Talibanı (TTP) ile müzakerelerin yeniden başlayabileceğini söyledi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Bakan Sanaullah, başkent İslamabad’da yaptığı basın açıklamasında, TTP’nin anayasanın sınırları altına girmeye karar vermesi ve devlet iradesine karşı koymaması halinde TTP ile müzakerelerin yeniden başlayabileceğini ifade etti.

TTP ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, koalisyon hükümetinin “örgüte karşı savaş ilan ettiği” gerekçesiyle Pakistan Halk Partisi (PPP) ve Pakistan Müslüman Ligi-Navaz’a (PML-N) yönelik somut adımlar atacağını duyurdu.

TTP'nin açıklamasında, Başbakan Şahbaz Şerif ve Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari’nin isimleri doğrudan kullanılarak, "Bu iki parti bize karşı tutumlarını sürdürmeye devam ederse bu partilerin liderlerine karşı eyleme geçilecek. İnsanlar onların yakınında durmamalı." ifadelerine yer verildi.

TTP, 28 Kasım 2022'de sosyal medyadan, 10 Mayıs'ta İslamabad yönetimi ile başlatılan ateşkesin sona erdiğini ve savaşçıların ülke genelinde güvenlik güçlerine saldırı emri verdiğini açıklamıştı. TTP, o tarihten itibaren güvenlik güçlerine saldırılarını yoğunlaştırdı.

Pakistan, TTP'yi terör örgütü kabul ediyor.