Pakistan ve Hindistan arasında gerilim yükseldi. Pakistan Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Güvenlik Bakanı Shazia Marri, ülkesinin atom bombasına sahip olduğunu unutmaması gerektiğini Hindistan'a iletti ve gerekirse kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Pakistan ve Hindistan birbirlerini terörü yaymakla suçladı. Ulusal basındaki haberlere göre, Pakistan Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Güvenlik Bakanı Shazia Marri, Lahor'daki basın toplantısında Hindistan'a tehditte bulundu ve Hindistan'ın savaşı tercih etmesi durumunda cevabını alacağını ifade etti. Bakan Marri, Pakistan'ın nükleer silahı sessiz kalmak için elde etmediğini belirterek, nasıl cevap vereceklerini bildiklerini söyledi.

Marri’nin açıklamaları, Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari’nin Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye “Gucerat kasabı” benzetmesinin ardından gelen tepkiler sonrası gerçekleşti.

Zerdari, 16 Aralık’ta ABD'nin New York şehrinde yaptığı açıklamada, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi "Gucerat kasabı" olarak nitelendirmişti. Zerdari’nin açıklamalarına Hindistan’dan tepki gelmiş, bazı şehirlerde protestolar düzenlenmişti.