Halkın sefalet içerisinde yaşadığı Afganistan’da eski rejim adamlarının lüks içerisinde yaşaması şaşırılacak bir durum değil. Çünkü eski rejimin adamlarının Batı’dan gelen insani yardımları kişisel hesaplarına aktarıldığı bilinen bir gerçekti. Katil Raşid Dostum’un da böyle bir olay dahilinde şatafat içerisinde yaşandığı söyleniyor.

Katil Dostum’un el konulan lüks malikânesinde, konforlu kanepelerin bulunduğu birçok salon, lüks tablolar, ince oymalı ahşap mobilyalar, gösterişli avizeler, küçük turkuaz çinilerden yapılmış kapalı havuz, jakuzili küvet ve spor salonu bulunuyor.

Yolsuzluk yapan Dostum’un malikhânesinin bulunduğu mahalleye Afganistan halkının ‘hırsızlar mahallesi’ dediği biliniyor.

“Yoksulların yanındayız”

Dört vilayetin (Kabil, Kapisa, Pençşir ve Pervan) askeri komutanı olan Kari Selahaddin el-Eyyubi, malikânede “Dağda ya da lüks bir hayat içinde yaşamak bizim için hiçbir şeyi değiştirmez. Çünkü biz İslam’a inanıyoruz ve sadece ölümden sonraki hayat ile ilgileniyoruz” açıklamasını yaparak yoksulların yanında olduklarını belirtti.

Eyyubi konuşmasına şu sözleri de ekledi:

“Savaşçılarımız genç, çok acı çektiler ve haksızlığa uğradılar. Ancak biz, bu malikâneyi yıkmadık. Bizim yerimize, bu haksızlıkları yaşayarak Dostum veya önceki hükümete mensup kişiler gelseydi bu sandalyeleri, masaları görmezdiniz, muhtemelen her şeyi mahvederlerdi”