Taliban yetkilileri Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede medya davetlerine katılarak, Batı medyası tarafından üretilen olumsuz algıları yıkmaya çalışıyor.

Dünya genelinde ve özellikle Türkiye’de Afganistan’daki gelişmelere karşı toplumsal ilginin fazla olması Taliban yönetimi tarafından pozitif bir şekilde değerlendiriliyor.

Gerek ülkeleri ziyaret etmek suretiyle gerekse Afganistan’a gelen dünya medyasını ağırlamak suretiyle gazetecilerle iyi ilişkiler kuran Taliban liderlerinin medya performansı dikkat çekiyor.

Kendilerine sunulan bütün röportaj tekliflerini kabul eden ve bütün röportajlarında ses getiren mesajlar veren Taliban liderleri, Batı medyasının karalamalarına karşı en şeffaf haliyle mesajlarını dünyaya duyurmayı sürdürüyor.

Taliban Hareketi, bu ilgiyi bir fırsata çevirerek Taliban yönetiminin görüşlerini anlatarak haklarındaki negatif algıları yıkmaya çalışıyor.

Taliban’ın son haftalarda başarıyla yönettiği medya propagandası sayesinde milyonlarca insanın Taliban hakkındaki olumsuz düşüncelerini değiştirdiği ve negatif algıların pozitife dönüştüğü görülüyor.