Tayland, tüyler ürperten bir saldırı haberiyle sarsıldı. Ülkenin kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu'daki bir kreşte silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan polis sözcüsü Archon Kraitong "En az 20 ölü var, ancak ayrıntılar hala geliyor" dedi.

Kısa süre sonra polis yeni bir açıklama yaparak ölü sayısının 34'e yükseldiğini duyurdu. Taylandlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin 22 tanesi çocuk.

Tay polisi ayrıca tüm yetkililerin, eski bir polis olduğu öğrenilen saldırganı yakalamak için alarma geçirildiğini söyledi. Polisin isminin Panya Khamrap olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Saldırganın hem silah hem de bıçak kullandığı öğrenildi.

Tayland medyasındaki haberlerde Panya Khamrap adındaki eski polisin, uyuşturucu bağımlısı olduğu için görevden alındığı ileri sürülürken, dört kapılı beyaz bir kamyonet kullandığı aktarıldı. Adamın, yarın mahkemeye çıkması bekleniyordu.

Ulsulararası haber ajansları, saldırganın, karısını ve çocuğunu da öldürüp intihar ettiğini duyurdu.

Olay yerinden korkunç fotoğraflar geliyor.

Bölgedeki diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Tayland'da silah sahibi olma oranı yüksek olmasına rağmen, bu gibi saldırıların nadir görüldüğü dikkat çekiyor. 2020'de bir anlaşmasının iptal olmasına öfkelenen bir asker, dört lokasyona yayılan saldırıda 29 kişiyi öldürmüş ve 57 kişiyi yaralamıştı.