Wu, “Çin şu anda hem ekonomik hem de azınlık hakları açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu durum Çin’in yeni bir Tayvan krizi oluşturmasına sebep olabilir” dedi.

Çıkacak Tayvan krizi yüzünden Çin’in hem iç hem de dış politikada dikkatleri başka noktaya çekmeye çalışacağının altını çizen Wu, bu tür bir durum karşısında her türlü tehdide karşı duracak güce sahip olduklarını da sözlerine ekledi. Bakan Wu, Çin’in şu anda Kış Olimpiyatları sebebiyle Tayvan’a saldırmak için doğru bir zamana sahip olmadığını ifade etti.

Çin Kurtuluş Ordusu savaş uçaklarının 2021 yılında Tayvan hava savunma sahasına (ADIZ) bine yakın sorti yapmasına göndermede bulunan Bakan Wu, Çin’in bu tavrının gelecekte de süreceğinden endişe duyduğunu söyledi. Bakan Wu ayrıca, 2”020 senesinde Pekin yönetiminin kabul ettiği Ulusal Güvenlik Yasası sonrasında Hong Kong’da demokrasinin yok olduğunu” ve “insan hakları ihlalleriyle birleşen Çin uygulamalarının bir ülke iki sistem” fikrinin yalandan öteye geçemediğini dile getirdi.