“Türkiye bütün İslâm âlemine liderlik etsin ama bunu Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Amerika’nın çıkarına olacak şekil ve istikamette yapsın. FETÖ Türkiye’yi bunun için hazırlasın, insanların imanlarına musallat olsun ve bu bozuk itikad ile beraber Batıcı dünya düzenine uygun hâle getirdiği Müslümanları global sisteme entegre etsin.” FETÖ biçilene kadar Amerika’nın Türkiye üzerindeki hesabı buydu. FETÖ’nün biçilmesinden sonra bu sefer de Moskof gavuru peyda oldu; “Avrasyacılık projesi kapsamında Türkiye bütün İslâm âlemine liderlik etsin ama bunu Rusya’nın çıkarına olacak şekil ve istikamette yapsın.”


Türkiye ne Amerika’nın, ne de Rusya’nın kendisinden beklediğini gerçekleştirmedi. Bunun yerine henüz adı konulmamış olsa da ve belki de şimdiye kadar yalnız hafıza kırıntılarından gelen insiyakla bile olsa Büyük Doğu projesi kapsamında hareket ederek, İslâm âlemine doğru Allah rızası ve Müslümanların menfaati istikâmetinde uzandı. 


Şimdi her ikisi de, Türkiye’nin İslâm âleminin geri kalanına doğru açılmasını Osmanlıcılık sevdası, emperyal bilmem nesi falan diye lanse edip, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. 


Son olarak, Rus Alexander Dugin’in yayın yönetmenliğini üstlendiği Tsargard isimli haber sitesinde bu konu gündeme geldi ve sitenin sürekli yazarlarından Aleksandr Ziganov imzalı makalede, “Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin Lazkiye kentinde düzenlediği hava saldırılarının asıl amacının Türkiye Cumhurbaşkanı’nın hırsları olduğu” iddia edildi. Aynı makalede, geçen yıl 34 askerimizin şehid edilmesine neden olan hava saldırısıyla ilgili de “Rusya geçen sene İdlip’te 30 ila 60 Türk askerini ‘indirdi’ ve Türkiye bunu ‘yuttu’” ifadesine yer verildi.

Rus T-50 Savaş Uçağı


Şimdi, Çarlık Rusya’sı özlemiyle hareket edeceksin, kendini Üçüncü Roma’yı kurmaya adayacaksın, yayın yaptığın mecranın adı bile İstanbul (Tsargrad) olacak, sonra çıkıp utanmadan başkalarını emperyal hevesleri olmakla suçlayacaksın. Dikkat ediyorsanız bunun fikrî bir tarafı falan yok, bildiğiniz lâf ebeliği, şarlatanlık. Alexander Dugin’in ortaya koymuş olduğu Avrasya stratejisinde, Türkiye’ye biçtiği rolü sanki ona yükleyen Dugin imiş gibi anlayanlar da bu açıklamadan dolayı hayal kırıklığı yaşıyorlar.


Türkiye’nin tarihî misyonu, önce kendisinin olması ve hemen ardından İslâm âleminin geri kalanının başına geçip İslâm Birliği’ni tesis etmektir. Bu mukadderattır. Mukadder olanı gavur bizimkilerden daha iyi idrak ettiği içindir ki, planlarında Türkiye’ye hep aynı rolü yazmaktadır; bir farkla ki, kendisine hizmet edecek şekilde. 


BOP, Avrasya falan bir kenara koyup, bizim yerli ve millî Büyük Doğu projemizi gündeme getirmenin, bu sayede de birilerinin strateji masalarına meze olmak yerine onları kendi yerli ve millî fikir soframızın mezesi yapmamızın vakti gelmedi mi hâlâ?