Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında dün gece yoğun çatışmalar yaşandı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, gece yarısından hemen sonra Azeri ordusunun Goris, Sotk ve Jermuk kentleri yönündeki askeri pozisyonlarını yoğun ateş altına aldığını açıkladı.

Ermeni tarafı sabah saatlerinde yaptığı son açıklamada ise İHA’lar ile hedef alındıklarını, ağır topçular tarafından sürekli ateşe maruz kaldıklarını söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülke arasında çatışmaların tekrar alevlenmesinin arından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Yapılan görüşmelerde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaların ele alındığı belirtildi. Macron'un gerginliğin tırmanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ermeni Başbakan Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de telefonda görüştükten sonra gece saatlerinde hükümet binasında Güvenlik Konseyi'ni topladı. Ermenistan, resmen Moskova'dan yardım talep etme kararı aldı.