Almanya savunma sanayi ihracatında 2020 yılında başlayan gerileme bu sene de devam ediyor. Muhalefetteki Sol Parti'nin federal milletvekili Sevim Dağdelen'in ilgili soru önergesini yanıtlayan Federal Ekonomi Bakanlığı, hükümetin 2021'in ilk üç ayında 978 milyon euro hacminde askeri malzeme ihracatına onay verdiğini açıkladı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında azalma yaşandığını ortaya koydu. Alman savunma şirketlerinin ülke dışına ihracak yapması, Alman yasalarına göre Alman hükümetinin onayına bağlı.

NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ve "üçüncü ülkeler" olarak adlandırılan ülkelere yönelik savunma sanayi ihracatı ise aynı dönemde daha da azalarak yüzde 43'e geriledi. Geçen yılın ilk çeyreğinde, üçüncü ülkelere 615 milyon euro tutarında ihracat yapılırken bu sene ihracat hacmi aynı dönemde 353 milyon dolarda kaldı.

Alman savunma sanayi 2019 yılında 8 milyar 15 milyon hacminde ihracat gerçekleştirmiş ve bu rakam bir rekor olarak tarihe geçmişti. Geçen yıl ise savunma ihracatında yaşanan büyük düşüşün ardından Alman hükümetinin onayından geçen ihracatın kapsamı ise 5 milyar 820 milyon euroda kalmıştı.