Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin ilkbahara kadar yaklaşık 5 bin Ukraynalı askerden oluşan bir tugayı eğiteceğini söyledi.

Scholz, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Ukrayna'ya askeri destek konusunda Avrupa ve uluslararası koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu bağlamda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanlarının 17 Ekim Pazartesi günü 15 bin Ukraynalı asker için yeni bir eğitim misyonu başlatılması konusunda anlaştığına işaret ederek, “İki karargahtan biri Almanya'da olacak. İlkbahara kadar 5 bin askere kadar bir tugayı eğiteceğiz.” dedi.

Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünyayı açık ve sorumsuzca nükleer silah kullanmakla tehdit ettiğini, bununla korku salmak, bölmek ve yıldırmak istediğini dile getirerek, "Biz zayıf değiliz. Ülkemiz, birlik içinde duruyor. Avrupa, birlikte duruyor ve dayanışma gösteriyor. Dünyadaki ittifaklarımız her zamankinden daha güçlü ve daha canlı. Putin, savaş hedeflerine ulaşamayacak." şeklinde konuştu.

Moskova’nın gerilimi tırmandırmasının cevapsız bırakılmayacağını vurgulayan Scholz, AB’deki yeni yaptırım paketiyle Rus yönetimine baskıyı bir kez daha arttırdıklarını ifade etti.