Frank-Walter Steinmeier'in 5 yıllık süresinin bitmesiyle yeni seçimler tertipleniyor. 2017'de Joachim Gauck'tan görevi Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier devralmıştı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in 5 yıllık süresinin bitmesinin ardından Federasyon Kongresi (Bundesversammlung), gelecek 5 yıl için ülkenin cumhurbaşkanını belirleyecek.

Cumhurbaşkanını seçecek Federasyon Kongresi, Federal Meclis üyeleri ile eyalet meclislerinin belirlediği aynı sayıdaki delegelerden oluşuyor.

Böylelikle 736 milletvekilinin yanı sıra 16 eyalet meclisince gönderilen delegelerle birlikte 1472 Federasyon Kongre üyesi bugün yerel saatle 12.00'de Almanya'nın gelecek 5 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını seçecek.

2017'de Joachim Gauck'tan görevi devralan mevcut Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier yeniden aday oldu.

Öte yandan İslam ve göçmen karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, iktisatçı ve yazar Prof. Dr. Max Otte'yi aday gösterdi.

Sol Parti'nin adayı Mainz kentinde hekimlik yapan ve sosyal faaliyetlerde bulunan Dr. Gerhard Trabert, Özgür Seçmenler'in (Freier Waehler) adayı da astrofizikçi Dr. Stefanie Gebauer oldu.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) oluşturduğu Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Meclis Grubu'nun desteklediği Steinmeier'in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.