Almanya'da darbe planları yapmakla suçlanan kişilerin, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ile bağlantısının ortaya çıkmasının ardından, Federal Meclis’in (Bundestag) korku sardı. Federal Meclis’in daha fazla korunması isteniyor.

Redaktionsnetzwerk Deutschland'a (Almanya Yazı İşleri Ağı) konuşan Yeşiller Partisi Milletvekili Konstantin von Notz, Federal Meclisin güvenlik konseptinin, "erişim ayrıcalıklarına sahip anayasa düşmanlarının" parlamentoya seçilebilmesi için oluşturulmadığını belirterek "Demokrat milletvekillerinin günlük yaşamını sabote etmeden Federal Meclis için koruma düzenini artırmalıyız." dedi.

Sosyal Demokrat Partili Sebastian Hartmann, Funke medyaya yaptığı açıklamada, "Federal Meclisi basmak isteyen eski bir AfD milletvekilinin tutuklanmasının ardından parlamentodaki mevcut temasları acilen gözden geçirilmelidir." ifadesini kullandı.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt da Funke medyaya, "Federal Meclis için hangi güvenlik önlemlerini uyarlamamız gerektiğini dikkatle inceleyeceğiz ve konuyu tüm karar organlarında ele alacağız." açıklamasında bulundu.