Almanya’da üretim maliyetleri, enflasyon ve enerji krizi sebebiyle asırlık 4 şirket iflasını ilân etti. Avrupa’da sanayi sektörü büyük darbe aldı!

Köklü inşaat şirketi battı

Dün Alman basını, inşaat şirketi Wolff Hoch- und Ingenieurbau'nun devam eden krizler sebebiyle iflas ettiğini, borçlarını ödeyemediğini ilan etmek zorunda kaldığını bildirdi. 125 yıllık köklü inşaat şirketi Wolff Hoch- und Ingenieurbau, Almanlar için son derece önemliydi.

Şirketin genel müdürü Martin Herrmann, enflasyona yenik düştüklerini belirtti. Şirket yetkilisi, ahşap, plastik ve çelik gibi hammadde fiyatlarının hızla yükseldiğini, salgının da fiyatları daha da artırdığını ve şirketin bunun üstesinden gelemediğini ifâde etti. Ayrıca şirketin birçok biriminde personel sıkıntısı çekildiğini de vurguladı.

Bodeta da iflas başvurusunda bulundu

Dün, tatlılarıyla ünlü Alman üretici Bodeta da iflas başvurusunda bulundu. Bir şirket sözcüsü, artan enerji maliyetlerine dayanamadıklarını, şeker gibi hayati hammadde fiyatlarının da çok fazla arttığını söyledi.

Otomobil parça tedarikçisi şirket de iflasını verdi

Bu arada, 156 yaşındaki Alman otomobil parça tedarikçisi Borgers de iflas ilân etti. Borgers yetkilileri de artan enerji maliyetlerinden ve tedarik zincirindeki sıkıntılardan dert yandı.

Sabun üreticisi Kappus

Alman sabun üreticisi Kappus da artan hammadde ve enerji maliyetlerini gerekçe göstererek iflas başvurusunda bulundu. Kappus, 1848'den beri varlığını sürdüren bir şirket idi. Bir zamanlar Batı Avrupa'nın en büyük sabun üreticisiydi.

“Avrupa kıtası sanayisiz kalacak!”

Avrupa’nın en önemli sanayi merkezi olan Almanya’dan gelen iflas haberleriyle birlikte zaten derin bir krizin içinde olan Avrupa’da endişeler daha da arttı. Avrupa'daki metal işleme endüstrisi liderleri, “Eğer acil önemler alınmazsa, Avrupa kıtası sanayisiz kalacak!” uyarısında bulundu.