İngiltere'de havalimanı personeli eksikliği sebebiyle uçuş iptalleri sürüyor. Bugün de British Airways, Londra'daki Heathrow Havalimanı'ndan 100'den fazla uçuşunu iptal ederken, Gatwick Havalimanı'ndaki sorunlar deneniyle Easy Jet ve Wizz Air de bazı uçuşlarını gerçekleştiremiyor.

Gatwick Havalimanı çıkışlı iptal edilen uçuşlar arasında Kopenhag, Dubrovnik ve Nice uçuşları da bulunuyor. Ayrıca İtalya'da havalimanı trafik kontrol görevlerinin grevleri nedeniyle İngiltere çıkışlı onlarca uçuş iptal edildi. Son dakikada iptaller nedeniyle binlerce kişinin havalimanlarında beklediği görülüyor.

Fransa

Fransa'da Paris Charles De Gaulle Havalimanı personelinin grevi sebebiyle sabah uçuşlarının dörtte biri iptal edildi.

Fransız basınında yer alan habere göre, birçok sendikanın çağrısıyla başkent Paris'teki Charles De Gaulle Havalimanı personeli grevi nedeniyle saat 07.00-14.00 arası uçuşların dörtte biri yapılamadı. Grevdeki çalışanlar enflasyona karşı ücretlerine 300 avro zam istiyor.

Belçika

Belçika'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Brüksel Havayolları, sendikaların grev tehdidinin ardından yaz döneminde sefer sayısını düşürmeye karar verdi.

Sendikalar, uçuş ekiplerinin dinlenme süreleri, çalışma saatleri, iş yükleri ve ücretleriyle ilgili sorunlar nedeniyle özellikle tatil döneminde greve gidilebilecekleri uyarısında bulunuyordu. Bu ikazın ardından Brüksel Havayolları, yaz döneminde çalışanların iş yükünü hafifletmek için Avrupa genelinde 148 uçuşunu iptal ettiğini açıkladı.

TRT Haber