Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın enflasyonu kontrol altına almak için faizleri artırmanın ekonomiyi boğacağını söylemesinden sonra avro geriledi.

Merkez Bankası'nın faizleri önümüzdeki ay artırabileceği öngörülürken, Federal Reserve'ün de 2022 ortasında faiz artırması bekleniyor. Bu beklentiler sterlin ve doların güçlü durmasına yol açarken avro bu para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam etti.

Bu arada Avrupa'nın ortak para birimi Amerikan Doları karşısında son 16 ayın en düşük seviyesini gördü, İsveç Frank'ı karşısında da 2015 yılındaki seviyelere yaklaştı.

Gelecek yıl Avrupa Merkez Bankası'ndan 20 baz puanlık bir sıkılaşma beklenirken Lagarde'ın açıklamaları sonrası bu hafta beklentiler 12,5 baz puana geriledi. Bu da avronun gelecek yıl diğer para birimleri karşısında kan kaybetmeye devam edeceği öngörülerine yol açtı.

Rabobank Para Piyasaları Stratejisti Jane Foley, Fed'in 2022'nin ikinci yarısında faiz artırımlarına başlayabileceğini ve bu nedenle avronun dolar karşısında tutunmasının da zorlaşacağını belirtti.