Avustralya Başbakanı Scott Morrison, İngiltere ile Avustralya arasındaki ticareti daha uygun hale getirecek, işçiler, gençler, üreticiler ve işletmeler için yeni fırsatlar oluşturacak serbest ticaret anlaşması imzaladıklarını bildirdi.

Başbakanlığın resmi internet sayfasından, Avustralya Ticaret Bakanı Dan Tehan ile ortak açıklama yayımlayan Başbakan Morrison, "Bu anlaşma, Avustralya'nın Yeni Zelanda dışında imzaladığı en kapsamlı ve iddialı serbest ticaret anlaşmasıdır." ifadesini kullandı.

Bloomberg’te yer alan habere göre, İngiltere ile yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki özel ilişkiyi daha da güçlendireceğini vurgulayan Morrison, "Ülkelerimizin, ekonomik büyümenin ve daha güçlü ikili ilişkilerin itici gücü olarak serbest ticarete olan inancını göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Morrison, anlaşmayı 2022'de yürürlüğe koymak için çalışacaklarını vurgulayarak, "Avustralyalı ihracatçılar, çiftçiler, işçiler, işletmeler ve tüketiciler bu altın fırsatlar sunan anlaşmanın avantajlarına mümkün olan en kısa sürede erişebilecek." görüşünü paylaştı.

Bakan Tehan ve İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan tarafından sanal törenle imzalanan anlaşmanın 10 miyar sterlin (13,3 milyar dolar) tutarında olduğu kaydedildi.