İslâm düşmanı saldırıların sonuncusu, İsveç’in başkenti Stockholm'ün Eskilstuna semtinde gerçekleşmiş ve cemaatin namaz kıldığı sırada bir cami kundaklanmıştı.

Dormagen kentinde inşaatı devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslâm Birliği’ne (DİTİB) bağlı Süleymaniye Camii’ne benzer bir saldırı gerçekleştirilmişti. Camiye gamalı haç çizilmişti.

İsveç'in Jönköping şehrinde de, Somalililere ait olduğu belirtilen cami lokaline taşlı saldırı düzenlendi. Skillingaryd bölgesinde bulunan ve Somalilere ait olduğu belirtilen cami lokaline, kimliği belirsiz kişiler kaya taşlarla saldırdı. Kimsenin olmadığı esnada yapılan saldırıda cami lokalinin camlarının kırıldığı ifade edildi. 

Almanya’nın Kuzey Vestfalya eyaletinin Dormagen kentinde bir okula aşırı sağcılar tarafından ırkçı saldırı düzenlendi. Hackenbroich ilçesinde bulunan ‘’Leibniz Gymansium’’ adlı lisenin pencerelerine ve duvarlarına “Türkler Alman olamaz” ve “Türkler öldürülecek” şeklinde yazılar yazıldı ve Nazilerin sembolü gamalı haç işareti çizildi. Dormagen polis yetkilisi Dirk Thies, Düsseldorf Devlet Güvenlik polisiyle birlikte soruşturmayı sürdüreceklerini belirtti. Hollanda’da da Müslümanlara ait bazı sivil toplum kuruluşları, Facebook'tan ülkedeki camilere yönelik kundaklama çağrısı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bizimkiler Avrupa ve Batı hayranlığına devam ededursun, Avrupa onlara insanlığın ve insan haklarının ne demek olduğunu belki öğretir.