Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ediyor. Kovid-19 sebebiyle Şangay’da limanlar faaliyet göstermiyor. Ayrıca Odessa limanına da savaş sebebiyle giriş-çıkış yapılmıyordu. NATO “buğday”ı kurtarmak için kolları sıvadı.

Ukrayna'da devam eden savaş küresel bir gıda krizini şiddetlendirdi. Avrupa’nın en büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna savaş koşulları sebebiyle tahıl sağlayamazken zaten küresel olarak zorlanan ekonomiler daha zorlu koşullar yaşamaya başladı ve durum uzunca bir süre devam edeceğe benziyor.

Hâl böyle olunca İngiltere, NATO ve diğer ülkeler Odessa'ya “koruyucu” bir koridor oluşturmaya karar verdi. Böylelikle Ukrayna'nın dünya çapında ihtiyaç duyulan büyük miktarda tahıl ihraç etmesi sağlanacak.

Odessa Limanı

Buğdayı kurtarmak için Odessa'da koruyucu koridoru oluşturacaklar. Odessa Limanı veya Odessa Deniz Limanı - Odessa yakınlarında bulunuyor. Yıllık toplam 40 milyon tonluk trafik kapasitesi ile Ukrayna'nın en büyük limanı ve Karadeniz havzasındaki en büyük limanlardan bir tanesidir. Limanda 3,500’ün üzerinde işçi çalışıyor. 1794’te kuruldu.

Haber: Rüstem Pehlivanlar