Sosyal Demokratlar Partisi'nin yönetimindeki Holbæk Belediyesi ve komisyon başkanı Christina Krzyrosiak Hansen Ritzau gazetesine verdiği demeçte, ilkokula giden çocuklar, çocuk kalmalı. Çocuklar artık yetişkinliğine girdiğinde başörtüsü takıp takmamayı tercih edebilir. O zaman buna karışamayız." dedi.

Hansen ayrıca, 8 yaşındaki bir kızın (başörtüyü) kendi taktığına kimsenin inanmayacağını söyledi. Yasağın ülke yasalarında yer alan din özgürlüğü esasını etkilemeyeceğini savunan Hansen, "Din özgürlüğünü kısıtladığımız yok. Buradaki mesele başörtüsüne karşı olup olmadığımız değil." diye konuştu.

Tartışmaların ülkede yer edinmesiyle Danimarka Halk Partisi (DF) de teklife destek çıktı. Başörtüsünün kadınlara karşı bir baskıcı yanının olduğunu savunan parti, Danimarka'da yaşayan kişilerin başörtüsü giymemesi gerektiğini öne sürdü.

Parti sözcüsü Pia Kjærsgaard Ritzau'ya yaptığı konuşmada, "10 yaşındaki bir kızın başörtüsünü kendi takmaya karar verdiğini kimse iddia edemez." dedi.

Sözcü Kjærsgaard, "Çok açık bir şekilde dini simgeleyen eşarp, sizin Danimarkalı olduğunuzu inkar eder. Biz Danimarka'da başörtüsü giymeyiz." ifadesini kullandı.

DF daha öncede başörtüsünü yasaklamak için bazı girişimlerde bulunmuş ancak teklifine meclisten onay alamamıştı.

Komisyonun teklif ettiği başörtüsü yasağının hayata geçirilmesi durumunda, devlet okulları dahil özel okullarda da yasak geçerli olacak.