İngiltere'nin Leicester şehrindeki Belgrave yolunda toplanan çok sayıda Hindu, dün gece geç saatlere kadar cami önünde sloganlar atarak cam şişelerle Müslümanlara saldırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, şehrin doğusundaki Belgrave yolunda toplanan Hindu grupların, cam şişelerle Müslümanları yaralamaya çalışması yer aldı.

Güvenlik bariyerinin gerisinde tutulan Hinduların fırlattığı cam şişelerden bazıları, bölgede kontrolü sağlamakla görevli polislere isabet etti.

Sloganlar atarak, Müslümanları hedef alan Hinduların bir kısmının, başkent Londra'dan Leicester'a gelmiş olabileceği öne sürüldü.

Hâdiselerle alâkalı soruşturma başlatıldı.

İngiltere'nin Leicester şehrinde, 22 Mayıs'ta, 19 yaşındaki Müslüman bir genç, gece geç saatlerde çok sayıda Hindu'nun saldırısına uğramış, sopalarla dövülmesinin ardından hastanede tedavi altına alınmıştı.

Bu olaydan yaklaşık 3 ay sonra 28 Ağustos'ta ise Hindistan'ın Pakistan'ı Asya Kupası kriket karşılaşmasında yenmesinin ardından yine Leicester şehrinde iki grup arasında şiddet olayları patlak vermişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Hindu erkek gruplarının "Pakistan'a ölüm" diye bağırdığı ve maçtan sonra 20 yaşındaki Müslüman bir genci dövdüğü görülmüştü.