İngilizler ülke çapında “geçinemiyoruz” sloganlarıyla sokaklara indi. Bu haftasonu Londra’da Başbakanlık binasının karşısında Boris Johnson’a seslerini duyurmak için toplananlar arasında İşçi Partisi’nin eski genel başkanı Jeremy Corbyn de vardı.

Corbyn, “şimdiki krizin sebebi olan enerji fiyatlarına, derhal bir limit getirilmeli” dedi.

İngiltere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu OFGEM, 1 Nisan’dan itibaren elektrik-doğalgaz faturalarında yıllık 700 sterline varan zam yapıldığını açıkladı.

Elinde “bu hayat maliyetinin krizi değil, açgözlülük” yazılı pankartıyla dikkat çeken bir protestocu “fiyatlar gitgide artıyor ve başkaları milyonları götürürken kimse bizim için bir şey yapmıyor” diye yakındı.

Yaşlı bakımevi işinde devlet memuru olarak çalıştığını söyleyen bir protestocu, aylık giderlerini sıralayarak geçinemediğinden şikayet etti.

Bakımevi çalışanı, kesintilerden sonra ayda eline 1500 sterlin maaş geçtiğini ancak bu güne kadar birikimlerinden karşıladığı masraflara artık yetişemediğini belirtti.

VOA Türkçe'den Barış Çimen'in haberine göre protestocu, her ay 1600 sterlinlik ev kredisi, 400 sterlin tutarındaki faturalar, 200 sterlin ulaşım, yıllık 2000 sterlinlik apartman ve belediye aidatını karşılamak için yaptığı tasarrufları anlattı.

“Netflix gibi şeyleri iptal ettim” diyen protestocu işe yürüdüğünü, kimi zaman bisikletle gittiğini, marketten ucuz yiyecek ve temizlik malzemeleri satın aldığını söyledi.

Öğrenci, İngiltere’nin artık yaşamak için çok pahalı bir yer olduğundan şikayet etti.

İşçi Partisi eski genel başkanı Jeremy Corbyn de kürsüde, hükümeti insanların gerçek sorunlarıyla ilgisiz olmakla suçladı.