AFP haber ajansının teyit ettiği mahkeme belgesine göre borca ilişkin hüküm, karar veri tabanına 26 Ekim 2020'de eklendi.

Borcun alacaklısı ve niteliği henüz bilinmezken, BBC'ye konuşan bir Başbakanlık yetkilisi, karara ilişkin "hiçbir dayanağı olmayan tamamen temelsiz bir iddia" değerlendirmesinde bulundu.

Yetkili, konunun mahkemeye nasıl taşındığını araştırdıklarını ve kayıttan düşürülmesi için harekete geçtiklerini söyledi.

İngiltere'de mahkemeler, kişilerin borçlu oldukları parayı geri ödemediğine dair karar alabiliyor.

Hükümetin resmi sitesinde borcun ödenmemesi durumunda "bir icra memurunun kişinin evini ziyaret edebileceği" uyarısında bulunuluyor.

Sitede karara rağmen borcun ödemesinin gecikmesi halinde ise kişinin yeniden mahkemeye başvurabileceği ve borçlunun başka masraflar ödemesi gerekebileceği ifade ediliyor.

Bankalar ve kredi şirketleri de bu bilgileri kredi verme aşamasında kullanabiliyor.

İngiltere Seçim Komisyonu, Boris Johnson'un Başbakanlık Konutu'ndaki dairesinin tadilatının özel bağışlarla finanse edildiği iddialarının ardından 'bir suçun meydana gelmiş olabileceğinden şüphelenmek için makul gerekçeler bulunduğunu' belirterek soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Johnson'ın eski başdanışmanı Dominic Cummings, başbakanın oturduğu konutun Muhafazakar Parti bağışçılarının paralarıyla tadilat edileceğini söylemişti.

Ayrıca 10 Mayıs'ta Parlamento Standartlar Komiseri Kathryn Stone, Johnson'ın, partneri Carrie Symonds ile 26 Aralık 2019-5 Ocak 2020 tarihleri ​​arasında Karayipler'deki tatilinin ücretinin kimin ödediğine dair parlamentoyu doğru bilgilendirip bilgilendirilmediği konusunda soruşturulduğunu açıklamıştı.

Euronews