İngiltere'de mültecilere, bir yıl sürecek yeni bir program çerçevesinde elektronik takip cihazları (GPS) takılacak.

Söz konusu programı savunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu politikanın Britanya'da yetkililer için "önemli bir zorluk" olan yasa dışı göç akınına cevap olarak getirildiğini söyledi.

Programın hedefinde, İngiliz yetkililerin tehlikeli olarak gördüğü Manş Denizi üzerinden ülkeye girmeye çalışanlar olduğu söylense de; böylesi bir şey hayvanlara bile reva görülmez.

Verilere göre 2022 başından beri 11 binden fazla göçmen kanal üzerinden İngiltere'ye giriş yaptı. Bu sayı bir evvelki seneye ait rakamların neredeyse iki katına denk geliyor. Geçen Kasım'da bir göçmen teknesinin alabora olması sonucunda 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Programın Ruanda'ya gönderilmeye itiraz edenleri de kapsayacağı düşünülüyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) son olarak İngiltere ile Ruanda arasında yapılan sığınmacı anlaşması çerçevesinde yapılacak uçak seferlerinin askıya alınmasına karar vermiş ve cuma günü sığınmacıların bulunduğu ilk yolcu uçağı seferi iptal edilmişti.

“Dehşet verici”

İngiltere merkezli Göçmenler Konseyi'nin yöneticisi Enver Solomon, "Bu hükümetin savaştan, kan dökülmesinden ve zulümden kaçan erkek, kadın ve çocuklara suçlu muamelesi yapmaya niyetli olması dehşet verici" dedi.

Milyonlarca insanı mülteci konumuna düşüren yahut katleden emperyalist Batı, şimdi yerinden yurdundan edilmişlere suçlu muamelesi yapıyor, kendisine bakmadan!