İngiltere Mali Tutum Otoritesi (FCA) son duyurusunda, Bitcoin ATM’leri dahil tüm kripto para makinelerinin kapatılacağını söyledi.

Kripto ATM’lerinin Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermek için FCA’ya kayıtlı olması ve Birleşik Krallık Kara Para Aklama Düzenlemelerine (MLR) uyması bekleniyor. FCA’ya göre, kayıtlı kripto varlık şirketlerinin hiçbirine ATM açma izni verilmedi, bu sebeple faaliyet gösterenler “yasa dışı” işlem yapıyor.

Kurumdan yapılan açıklamada “Birleşik Krallık’ta kripto varlık değişimi hizmetleri sunan kripto ATM’leri kayıtlı ve Birleşik Krallık Kara Para Aklama Düzenlemelerine (MLR) uygun olmalıdır. Bize kayıtlı kripto varlık şirketlerinin hiçbiri kripto ATM hizmetleri sunmak için onaylanmadı, bu da Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren herhangi birinin ATM işletmeciliğini yasa dışı olarak yaptığı ve tüketicilerin kullanmaması gerektiği anlamına geliyor.” denildi.

Birleşik Krallık’ın kripto satın almayı yasaklamadığını da belirtmek gerekiyor. Kripto para almak isteyen yatırımcılar hala çevrim içi borsaları kullanmakta özgür. Ancak İngiltere’deki yatırımcılar, kara para aklamanın kurbanı olmamak için KYC (kimlik doğrulama) zorunluluğuna sahip.