İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın üzerindeki baskı giderek artıyor! Başbakanlık'taki üst düzey beş yetkili birkaç saat arayla istifa etti.

İletişim Daire Başkanı Jack Doyle, Politika ve Strateji Direktörü Munira Mirza, Başbakan'ın Kabineden Sorumlu Danışmanı Dan Rosenfield ve Johnson'ın Özel Kalem Müdürü Martin Reynolds istifalarını sundu.

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin internet sitesine göre bu sabah da Johnson'ın politika ekibinde yer alan özel danışman Elena Narozanski görevinden ayrıldı.

Başbakan Johnson bir süredir, mensubu olduğu partisi Muhafazakar Parti'nin bazı milletvekilleri tarafından, Covid-19 önlemleri esnasında kamu kuruluşlarında düzenlenen partiler nedeniyle istifaya davet ediliyor.

Doyle, personele yaptığı açıklamasında, "Geçtiğimiz haftalar aile hayatıma korkunç bir zarar verdi" dedi.

BBC'ye göre bugüne kadar 17 Muhafazakar Parti milletvekilinin Johnson'ın istifasını istiyor. Ancak Başbakan hakkında güven oylaması için partiden en az 54 milletvekilinin bunu talep etmesi gerekiyor. Muhafazakar Parti'nin 360 milletvekili bulunuyor.

Johnson'ın istifasını isteyen milletvekillerinden pek çoğu, gerekçe olarak Kovid-19 salgınındaki kapanma döneminde başbakanlıkta yapılan partileri gösteriyor.