Başbakan Draghi’nin kamu ve özel sektörde çalışanlara aşı kartı zorunluluğu getirmesi üzerine, Trieste liman işçilerinin öncülüğünde bugün tüm İtalya’da beş gün sürecek genel grev başladı.

Trieste’nin çağrısı üzerine diğer liman kentleri, metal-mekanik, eğitim, sağlık gibi farklı sektörlerden binlerce işçi greve destek veriyor. Greve destek askerlerden de geldi.

Trieste Liman İşçileri Meclisi oybirliğiyle aldığı bir kararla, yeşil geçiş kartını “sıhhi bir önlem olmadığı, işçilerin önemli bir kısmı çalışabilmek için pcr testlerini ücretle yapmak zorunda kalacağı için ayrımcılık ve şantaj aracı” olarak tanımlayarak, tüm liman işçilerini, “işçilerin bütünlüğünü bozup bölecek bu kararı var güçleriyle reddetmek için azami birlik içinde olmaya” davet etti.

Trieste’nin bu çağrısına Napoli, Cenova, Ancona, Messina, Ravenna gibi diğer liman işçileri de destek veriyor. Tır kamyon şoförleri gibi lojistik işçilerinin yanı sıra, greve kitlesel olarak destek veren bir diğer sektör ise, İtalya’da büyük bir güç oluşturan metal-mekanik işçileri. Draghi’nin sağlık kartı uygulamasına karşı yapılan genel greve bir diğer güçlü destek de askerlerden, İtalyan Hava Kuvvetleri’nden geldi. Vatandaşlar da yiyecek içecek götürüp, seyyar mutfaklar kurarak greve giden işçilere destek veriyor.