İtalya'nın tarihi seçiminde oylarını altı kattan fazla artıran neo-faşist Giorgio Meloni, ülkenin yeni başbakanı oldu.

Giorgia Meloni’nin başkanlık ettiği Kardeşleri Partisi (FdI) dünkü seçimlerde birinci geldi.

İtalya’nın yeni başbakanı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Meloni, küreselcilere meydan okurken, “Aile kavramı bizi tanımlıyor. Bu yüzden korku uyandırıyoruz. Kılıçlar çekilecek ve buna hazırız!” dedi.

Meloni’nin konuşmasının tamamı:

“Lütfen şu sorularıma cevap verin… Bu, bugün burada yaptığımız şeyle ilgili... Aile kavramı neden bir düşmandır? Aile kavramı neden bu kadar korkutucudur? Tüm bu sorular için sadece tek bir cevap var; çünkü bu kavram bizi tanımlıyor, çünkü bu kavram bizim kimliğimiz... Artık bir kimliğimizin olmamasını ve sadece mükemmel tüketici köleler olmamızı isteyenler için bizi tanımlayan her şey şimdi bir düşman. Ve bu yüzden ulusal kimliğimize saldırıyorlar, inançsal kimliğimize saldırıyorlar, cinsel kimliğimize saldırıyorlar, aile kurumuna saldırıyorlar. Kendimi İtalyan, Hıristiyan, kadın ve anne olarak tanımlamamı engelliyorlar. Vatandaş x olmalıyım, x cinsiyetli olmalıyım, ebeveyn 1, ebeveyn 2 olmalıyım, bir sayı olmalıyım çünkü sadece bir sayı olduğumda, bir kimliğim veya köklerim olmadığında finansal spekülatörler nazarında mükemmel bir köle olacağım; mükemmel bir tüketici olacağım! İşte bu yüzden bu kadar çok korku uyandırıyoruz. İşte bu yüzden bu etkinlik bu kadar çok korku uyandırıyor çünkü biz birer sayı (numara) olmak istemiyoruz.”

“İnsanlığın değerlerini savunacağız”

“Biz, insanlığın değerlerini savunacağız, her bir insanın; çünkü her birimiz tekrar edilemez ve benzersiz bir genetik koda sahibiz. Ve hoşunuza gitsin ya da gitmesin, bu kutsal bir şeydir. Bunu savunacağız. Tanrı kavramını, vatan kavramını ve aile kavramını savunacağız; midelerini bulandıran bu kavramları savunacağız. Bunu, özgürlüğümüzü savunmak için yapacağız çünkü asla finansal spekülatörlerin kölesi ve basit birer tüketicisi olmayacağız. Bu bizim misyonumuz. Bugün buraya bunun için geldim. Yüzyıldan uzun bir süre önce chesterton şöyle yazmış;

İki kere ikinin dört ettiğine tanıklık etmek için ateşler yakılacak,

Yazın yaprakların yeşil olduğunu kanıtlamak için kılıçlar çekilecek.

İşte bu zaman geldi. Hazırız. Teşekkürler."