Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın ‘kabul edilemez’ davranışlar sergilemesi durumunda yaptırım uygulamaya hazır olduklarını ifade ederek, uluslararası toplumun Rusya ile net kırmızı çizgiler çizmesi gerektiğini söyledi.

Macron, CBS kanalına verdiği röportajda, Ukrayna’nın işgal edilmesi durumunda Rusya’ya karşı alınabilecek önlemlerin olasılığıyla ilgili bir soruya yanıt olarak, “Kabul edilemez davranışlardan sonra gerçekten yaptırımlar uygulamamız gerektiğini düşünüyorum” diyerek yanıt verdi.

Ancak yaptırımların tek başına yeterli olmadığını söyleyen Macron, “Yapıcı diyaloğu tercih ediyorum. Rusya ile samimi ve açık diyaloğa ihtiyacımız var” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Perşembe günü 10 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine ek olarak Rusya’ya bir dizi ağır mali yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Biden, aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir zirve yapmayı da teklif etti.

Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Cuma günü, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye desteklerini ifade ederek, Rusya’yı güçlerini sınırlardan çekmeye ve gerilimi azaltmak için hızla çalışmaya çağırdı.