İslam düşmanı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)" isimli grup Hollanda'nın Rotterdam kentinde Kur'ân-ı Kerim yakacaklarını duyurmuştu. Bu haberin ardından Müslümanlar harekete geçti. İdarenin eylemi yasaklamamasına tepki gösteren Müslümanlar, olması gerektiği gibi kendi işlerini kendileri gördü ve Türkiye'de Müslümanların Kur'ân-ı Kerim'e saygısızlık yapanlara haddini bildirememesinin aksine, meydana İslâm düşmanlarından önce gelerek söz konusu eylemi durdurdu.

Müslümanların müdahalesinin ardından Hollanda polisi de sessiz kalamadı ve müdahale etmek zorunda kaldı. İslâm düşmanlarının Hollandalı lideri Edwin Wagensveld'in gözaltına alınmasıyla grubun eylemi başlamadan bitti.

Rotterdam kentindeki merkezi tren istasyonunu önünde yerel saatle 14.00'te yapılması planlanan gösteriye, PEGIDA çok küçük bir grupla katıldı.

Polis, Hollandalı PEGIDA üyelerinin nefret söyleminde bulundukları gerekçesiyle polis tarafından uyarıldığını belirtti. Uyarıları dikkate almayan ve nefret söylemini devam ettiren Wagensveld'in gözaltına alındığını ifade eden polis yetkilileri, daha sonra az sayıdaki PEGIDA üyelerinin alandan uzaklaştırıldığını kaydetti. Oysa polisin bu tavrı almasını gerekeni gerektiği yerde yapan Müslümanlar sağladı.

Irkçı grubun iki hafta önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, benzer bir gösterinin bugün Lahey kentinde de gerçekleştirilmesi planlanıyor. Şimdi sıra Lahey'deki Müslümanlarda...