Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Maaseudun Tulevaisuus gazetesine verdiği röportajda Avrupa ülkelerinin Ukrayna savaşı nedeniyle resesyon (ekonomik durgunluk) tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Finlandiya devlet televizyonu Yle'nin haberine göre, Niinistö, Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri ile Rusya arasındaki ilişkilerin "yeniden nasıl inşa edilebileceğini hayal etmenin imkansız olduğunu" söyledi. Finlandiya Cumhurbaşkanı, "Ukrayna'daki savaşın tırmanmasıyla ilgili artan endişelerin olduğunu söylemeliyim. Bu risk her zaman pusuda bekliyor ve dikkate alınması gerekiyor" dedi.

'EKONOMİ BÜYÜYEMEYEBİLİR'

Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa ülkelerinde ekonomik zorlukların arttığına dikkat çeken Ninistö, bu nedenle "kendi kendine yeterlilik" kavramının altını çizdiğini belirtti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı, "Finlandiya ve diğer AB ülkelerindeki insanlar, ekonominin yıldan yıla büyümeyeceği gerçeğine katlanmak zorunda kalacak. Bu, Avrupa'nın birliğini olumsuz etkileyebilir, çünkü kalkınma aniden durursa zorluklar artar" açıklaması yaptı.

Ninistö, Finlandiya'nın da "NATO'ya üyelik sürecine rağmen güvenlik açısından kendi kendine yeterliliğini sağlamalı" vurgusu yaptı.